Welcome to Rob Groen's website

De internet legpuzzel

Internet en Internetsystemen zijn vergelijkbaar met een legpuzzel. Alle stukjes moeten op de juiste manier met elkaar worden verbonden. Ligt er één stukje niet goed dat is het eindresultaat anders dan je zou verwachten.

E-Commerce specialist

Ik ben een commerciële Linux specialist die adviseert en helpt bij het plaatsen van de puzzelstukjes. Uit de praktijk blijkt dat techneuten veelal weinig gevoel hebben voor commercie. Echter het zijn wel de techneuten die een e-commerce platform bouwen. Vaak valt er op dat punt veel te verbeteren.

Heeft u vragen over E-commerce? Stel uw vraag dan per email.

Linux Specialist

Sinds 1997 werk ik met Linux systemen, voornamelijk op basis van Debian zoals Ubuntu. Kijk op mijn Tips & Trick pagina voor enkele handige Linux commandline oplossingen

Scheveningen Luxemburg Scheveningen

Classic SLS Rally

Sinds 1995 rij ik mee met de technischeploeg van de Classis SLS Rally. SLS staan voor Scheveningen Luxemburg Scheveningen en is tevens de route die word gereden.

Deze rally is is uitsluitend voor klassieke auto's vanaf 1975. Met de technischeploeg zorgen wij er elk jaar voor dat gestrande auto's onderweg worden gerepareerd of gerepatrieerd.

SLS Rally Medaille

Portfolio overzicht

Een overzicht van mijn website projecten. Bij voorkeur bouw ik websites in Drupal en Joomla.


Cerestial Invest

www.cerestialinvest.com_.jpg

Cerestialinvest is een bedrijf dat investeert en belegd in landbouwgrond in Oost-Europa. Kleine percelen landbouwgrond worden opgekocht om tot één grote akker te worden gevormd waarna de grond wordt verpacht aan Nederlandse boeren.

Landbouwgrond in Roemenië is goedkoop, echter het zijn veelal bijzonder kleine percelen in bezit van mensen die veelal niet eens weten dat ze het in bezit hebben.

Marcapelli Marina

Marcapelli Marina

MARCAPELLI heeft als doel nieuwe innovatieve producten aan te bieden voor zowel de professionele als de recreatieve markt.

Legal Account Office

Legal Account Office

Legal Account is een juristenkantoor met zaken door het hele land. Om altijd over de meest up-to-date documenten te kunnen beschikken tijdens zittingen en klantbezoek ontstond de wens om overal in Nederland (ter wereld) via een iPad of andere tablet contact te kunnen maken het hun elektronisch archief.

Opdracht

MPV.nl

MVP.nl

Management Personen Vervoer (MPV) is een is een landelijk opererend advies bureau waar u terecht kunt voor al die zaken waarvoor u een extern advies kan gebruiken. Een goed gesprek, het voeren van het management of directie over een bedrijf.

Legal Justitia

Legal Justitia

Een website voor een incassobureau.

De opdracht was om een corporated website te ontwerpen en bouwen met een strenge doch chique uitstraling. De klant wenste zelf de content te kunnen wijzigen en/of update.

De site kent de volgende functies:

  • Zelf te onderhouden content via Drupal CMS
  • Nieuws-items
  • Mogelijkheid om formulieren te downloaden

Latest Tips & Tricks

My latests solutions for Linux software problems.
(English Only)

Multiple images to one paged pdf file

If you want to make one pdf-file that exist of multiple A4 pages with one each page a jpg-image.

Create a directory and drop all jpg images in that directory.
Launch this command in that directory

convert *.jpg -resize 575x823^> -bordercolor '#ddd' -border 5x5 -page A4 -background white -extent 595x842 "FILE NAME.pdf"

Grep emailaddress from IMAP dir with UNDELIVERABLE messages

Case

You send newsletter and get a hole buns of UNDELIVERABLE email back in your INbox. You find this irritating and want to cleanup your newsletter database.

To do so you probably need a list with all email addresses you want to un-subscribe.

Solution

  • First create a new IMAP directory.

Compress PDF files

Compressing PDF file can be don on many different ways. This is how I got the best result. By compressing a 14.4MB file with big HiRes pictures to a 2.7MB file for screen use.

In Ubuntu (Linux) open the PDF in a PDF viewer

Print the PDF to a file with the file -> print -> ps, name the file output_print_to_file.ps ( this makes a large postscript file)

Check for valid of invalid emailaddresses with egrep

Xterm.png

If you want to check if a file, like a csv-file with e-mail-addresses for a newsletter, contains invalid formatted email-addresses then you can use this egrep command.

egrep "\w+([._-]\w)*@\w+([._-]\w)*\.\w{2,4}" emial.csv -vn

Input file email.csv is a file containing all the email-addresses.

ZPanel creates multiple backups on one day

Suddenly my ZPanel began making multiple backups on one day. Looking at the filename of the backup it looks like the backups are made 1 sec after another.

Backup has file names like this

zadmin_Oct-18-2014_051006.zip
zadmin_Oct-18-2014_051007.zip
zadmin_Oct-18-2014_051008.zip


Fotografie

Fotografie is al sinds mijn jeugd een hobby. In de jaren '70 fotografeerde ik met een 2-hands grootbeeld spiegelreflex camera. Echt een oudje en ondanks zijn leeftijd een prima camera. Dat was in die tijd normaal dat je naast je camera ook een aparte, losse belichtingsmeter bij je had. Immers met de camera kon je niets ander dan scherpstellen, de sluitertijd en het diafragma instellen.

Nikon-D90.jpg