Aabatron

Screenshot Aabatron

Aabatron.nl werd, na Internethop.nl mijn tweede webshop. De reden om naast Internetshop deze website te bouwen was voornamelijk het prijsbeleid dat wij op Internetshop.nl hanteerde. Op Interneshop presenteerden wij uitsluitend artikelprijzen inclusief de ksoten van bezorgen. Dit werkte erg goed en vergrote het vertrouwen van de consument. Echter omdat er steeds meer concurrenten bij kwamen die alle artikelen "kaal" prijzen was het voor de consument niet direct duidelijk welke webwinkel de het voordeligst was.

Om te voorkomen dat we een goed draaiend concept van all-in prijzen onnodig zouden beschadigen heb ik besloten om een tweede website te bouwen met uitsluitend "kale prijzen" ofwel afhaalprijzen. Op deze wijze bleef Internetshop.nl zoals hij was en zorgde een tweede website direct voor extra omzet.

De naam Aabatron.nl is bewust gekozen. De naam moeat beginnen met Dubbel "a" en een "b". Zodoende zou deze webshop in een sorteer volgorde altijd als bovenste gepresenteerd worden. In de beginjaren van de prijsvergelijkers was dit bijzonder van belang.