Meldpunt gestolen Buitenkraan?

Onlangs is mijn buitenkraan aan de voorgevel van mijn huis gestolen. Een zeldzame diefstal zou je denken niets is minder waar. Het is al de derde buitenkraan in mijn direct omgeving die gestolen is. Enkele weken geleden bij mijn schoonouders 2 wijken verderop en bij een kennis nog een paar straten verder.

Geen incident

Het heeft er alle schijn van dat dit soort diefstal veelvuldig voorkomt. Op deze kaart is te zien waar onlangs buitenkraantjes zijn gestolen. Normaal gesproken zou ik voor zoiets geen aangifte doen maar omdat het er op lijkt dat geen incident is heb ik het dit keer wel gedaan.

Aangifte

Ik heb aangifte gedaan via internet op www.politie.nl . Dat is snel, handig en simpel. Door aangifte te doen komt de diefstal tenminste in de statistieken waarna heeeeel misschien, als het erg veel voorkomt, de politie er nog eens een zaak van maakt. Tot die tijd is mijn aangifte niets meer dan een record in een database. Door te registreren kan de politie in de gaten houden (hoop ik) of dit een groeiend probleem is. Ik kan me voorstellen dat wanneer het veelvuldig blijkt voor te komen dat er dan wel actie ondernomen gaat worden.

Vooralsnog kreeg in (automatisch?) een bericht dat er geen onderzoek worden ingesteld. Op zich begrijpelijk maar als er 's nachts of tijdens afwezigheid zoals vakantie een buitenkraan wordt gepikt is dat toch zorgelijk. Het water spuit dan uren en uren uit de muur. Zonde van het water, zonde van de kosten. En zonder dader geen verhaal.

Waarom?

Het vreemde is toch wel het waarom. Waarom steelt iemand een buitenkraantje? Wat moet je er mee? De prijs van messing ligt momenteel op ca € 2,50 per kilo. Een buitenkraanje weegt 200 tot 250 gram, in geld zo'n 75 cent (!). Kompleet waardeloos is het net niet. Maar voordat je er een shot van kan kopen heb je nogal een paar kraantjes nodig.

Zou het dan toch baldadigheid zijn? Wordt mijn kraantje gestolen door jeugd die zich verveeld? Bij mij werd m'n kraantje gestolen in de winter in de tijd dat de leiding ivm met vorst was afgesloten. Bij mijn schoonouders werd de kraan gestolen terwijl de waterdruk er nog op stond. Het water heeft enige tijd uit de muur staan spuiten. Met de huidige prijs van water kan dat aardig oplopen.

Persoonlijk vindt ik dit niet meer onder de categorie kattenkwaad vallen maar eerder onder vandalisme. Het is maar goed dat ik de daders niet betrapt heb.

Meld uw diefstal van uw buitenkraantje

Mogelijk is de trend te stoppen als er meer over bekend is. Om meer informatie in te winnen over hoe vaak en waar kraantjes worden gestolen heb ik een formulier op deze site geplaatst waar u zich kan melden als er bij u ook een buitenkraan is gestolen.

Doe het! Help mee! Klik hier om u te melden.

Buitenkraan-Gestolen.jpg

Nu ook in Molenhoek(LB)


Buitenkraan inclusief pluggen en een waterleiding van de muur getrokken.
Onbegrijpelijk!

Helaas ook in Nijmegen


Ook ik ben de dupe van dit vandalisme. Het buitenkraantje naast de voordeur was van de ene op de andere dag zomaar ineens verdwenen en net zoals hierboven staat beschreven, waarom doet iemand zoiets? Maar goed... niet alleen Alphen aan den Rijn heeft er dus last van, ook in Nijmegen komt het voor.

Tot nu toe alleen in Alphen aan den Rijn


Ja, correct. Tot nu toe ontvang ik uitsluitend meldingen vanuit Alphen aan den Rijn. Ik hoop voor de rest van Nederland dat het zo blijft. Was mij hierin eigenlijk nog het meeste verbaast is dat Alphen kennelijk trendsetter is en (helaas) voorop loopt in met deze trend. Alphen is nou niet wat je zegt een innovatieve wereldstad gevuld met creatieve geesten. Hoewel ik al veertig jaar in Alphen woon vindt ik het nog steeds een boerendorp, hoewel enigszins uit de kluiten gewassen maar het is en blijft een dorp.

Alleen Alphen aan den Rijn?


Ik zie alleen maar meldingen in Alphen aan den Rijn. Kennelijk is deze "hobby" nog niet verder in het land doorgedrongen.

Het blijft een vreemd verhaal.

Post new comment
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren of u een persoon bent. Di is om spam berichten tegen te gaan.