Witgoedboer

Screenshot Witgoedboer

De webwinkel "Witgoedboer", zoals de naam al doet vermoeden een website voor de verkoop van witgoed- en keukenapparatuur.

De site was bedoeld als aanvullende webshop om via meerdere kanten klanten te trekken. De Witgoedboer maakte gebruik van dezelfde scripts en data als de sites van Intenetshop en Aabatron alleen de lay-out wijkt af.

Door gebruik te maken van een andere lay-out in de vorm van stylsheets, buttons, logo's etc kon op eenvoudige wijze een extra webshop worden toegevoegd. Het was zelf mogelijk om afwijkende productsheets, prijzen en voorwaarden te presenteren. Bijvoorbeeld prijzen inclusief of exclusief bezorgen.

Primaire achterliggende gedachte is dat het beter is om je eigen concurrent te te zijn dan dat de concurrent echte een ander is. De ene klant is de ander niet en de een wil wel komen in een bepaalde winkel en de ander voelt zich daar niet thuis. Tevens zoeken mensen op verschillende manieren waardoor ze de zoekresultaten eveneens verschillen. Met het bouwen van meerdere website kan je inspelen op deze problematiek.